Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski Streptosan jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni.
Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców. Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski Streptosan jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych, zarówno zdrowych jak i po przebytych infekcjach. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety i warto na stałe włączyć go do naszego menu. Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Składniki:
Enterococcus faecium, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Lactococcus lactis ssp . lactis, Lactococcus lactis ssp . lactis var. diacetylactis, Streptococcus thermophilus
Producent: VIVO